Sporthallen

Sporthallen

In veel sporthallen zijn in de afgelopen jaren speciale sport TL armaturen geplaatst. Vaak nog in de oude conventionele uitvoering waarbij de “dikke” T8 TL buizen samen met een starter per buis zorgen voor de verlichting. Nadeel van deze verlichting is naast het hoge energieverbruik de relatief grote afname van de lichtsterkte met 30% gedurende de levensduur van 10.000 branduren. Daarmee wordt dan bijvoorbeeld ook niet meer voldaan aan de eisen die worden gesteld door de sportbonden voor het spelen van wedstrijden.
De conventionele TL verlichting kost vanwege de hoogte van de sporthallen ook het nodige als het gaat om onderhoud..

Dutch Led Design biedt de mogelijkheid om de huidige verlichting te vervangen door speciale LED sportarmaturen (Nederlands fabrikaat en goedgekeurd door de nederlandse sportbonden). Deze speciale LED sportarmaturen veroorzaken bijvoorbeeld geen verblinding voor de spelers.

Voordeel voor de eigenaar van de sporthal is dat de energiekosten met ruim 65% omlaag gaan en de lichtopbrengst meestal nog omhoog.
Voor iedere hal wordt een lichtberekening gemaakt waarmee op voorhand inzichtelijk wordt gemaakt wat de licht-technische effecten zijn. Om te kunnen bepalen of de investering zichzelf binnen een acceptabele periode terugverdiend wordt een terugverdientijdberekening gemaakt aan de hand van de besparing op energie en onderhoudskosten.

Zaken als aanwezigheidssensoren en daglichtsensoren kunnen fors bijdragen in het besparen op energiekosten maar dienen wel op de juiste wijze te worden toegepast. Hierin kan Dutch LED Design u adviseren.

Dutch Led Design heeft een groot aantal referenties op het gebied van sporthallen en is u graag van dienst.

Referentie

Contact

Voor een gratis inventarisatie

Contact informatie:

Dutch Led Design
De Zande 3-B
8278AG
Kamperveen

Tel: 06 53 52 32 79
Email: m.plender@dutchleddesign.nl

Werkgebied:

Mijn werkgebied is in heel Nederland